Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?

Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik op aanraden van iemand Betsy gecontacteerd voor een huiszuivering. Dat was onze eerste kennismaking. Ondertussen hebben mijn zoon en ik een heel traject afgelegd met vele positieve resultaten, een evolutie uiteraard met vallen en opstaan. Het is namelijk een leerproces, een proces van bewustwording.

Mijn zoon en ik zijn beide hooggevoelig. Als baby had hij allerlei kwaaltjes zoals reflux, allergieën/intoleranties, darm- en maagontstekingen, met vele ziekhuisopnames tot gevolg. Ikzelf had een leven achter de rug met dagen van migraine, ziek zijn (oorontsteking, keelontsteking, rugpijn, misselijk zijn, draaierig…), kwetsuren (bekkenontsteking, ontsteking elleboog, blokkades nek..), moe zijn (ik ging zelfs overdag slapen). Ik voelde me als kind al heel ongelukkig, alsof ik niet thuishoorde op deze wereld.

Stap voor stap heb ik heel wat geleerd, zoals:  Hoe omgaan met hoogsensitiviteit? Wat zijn positieve en negatieve energieën en hun gevolg? Wat is de kracht van gedachten? Wat is de ziel en wat is het ego? Wat zijn blokkades? Wat is het Goddelijke? Niet enkel begrippen zijn mij duidelijk geworden, maar ook hun impact en hoe met dit alles om te gaan. Hoe werkt dit namelijk allemaal? Wat kan ik zelf (zelfhelend vermogen)? Waar heb ik nog hulp bij nodig? En die hulp biedt Betsy ons telkens aan. Ik ben heel wat inzichten rijker geworden.

Het succesverhaal situeert zich niet alleen op gezondheidsvlak. Ik heb ondertussen een gelukkige en gezonde zoon. Ikzelf voel me heel goed in mijn vel zonder kwaaltjes. Ook in mijn job gaat het de positieve richting uit. Ik ben een aantal jaren geleden van job durven veranderen, carrièreswitch. Nu ga ik met plezier werken (voldoening). Ik krijg elke dag enorme waardering van mijn leerlingen.  Vroeger was er constant ruzie tussen mijn ouders en mij. Het ging gewoon niet. Nu kunnen we samen genieten van uitstapjes en is er wederzijds respect. Wie had ooit kunnen denken dat we liefdevol met mekaar zouden omgaan. Ik heb een heuse vechtscheiding achter de rug. Op dit moment is er geen sprake meer van haat. Wel staat nu onze zoon op de eerste plaats en wordt er meer en meer gekeken naar wat hij wil en waar hij zich goed bij voelt.

Natuurlijk loopt het niet altijd goed. Zoals ik reeds eerder aanhaalde, het is met vallen en opstaan. We krijgen onze lessen. Enkel zo kunnen we groeien.

Momenteel ben ik de zoomsessies aan het volgen. Dit online traject helpt mij om nog verder positief te evolueren. Elke week kijk ik enorm hier naar uit. Ik voel me nog verder groeien, bewust worden. Het is een moment van meditatie, zuivering, leermoment (onderwerpen die besproken worden), uitwisseling van ervaringen en tips.

Mijn zoon en ik zijn enorm dankbaar voor datgene Betsy voor ons gedaan en bijgebracht heeft.

Laatste berichten
Blijf lezen

Gerelateerde berichten

Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik op aanraden van iemand Betsy gecontacteerd voor een huiszuivering. Dat was onze eerste kennismaking. Ondertussen hebben mijn zoon en

Kijk even naar de checklist en kom eindelijk te weten wat jou uit evenwicht haalt.

Download de checklist hier gratis.